Meny

Vi tar avstand fra doping

Vi liker ikke «juks og fanteri» generelt, og spesielt ikke innen idretten.

Vi tar avstand fra doping

Vi liker ikke «juks og fanteri» generelt, og spesielt ikke innen idretten. Det er derfor vi har ulike regler innenfor alle typer idrettsgrener. Doping, eller forbudet mot doping, er en av disse. I tillegg, med ikraftsettelse fra 1.juli 2013 er all bruk av dopingmidler i kriminalisert etter Legemiddelloven § 24a. Bruk av – eller mistanke om bruk av dopingmidler ved et Rent Senter vil bli politianmeldt.

Atletica, som er idrettens eget treningssenter, tar dette spesielt alvorlig. En ting er bevist juksing, en annen sak er å gjøre noe ubevist, men begge deler er like alvorlig for den det gjelder.

Holdningsskapende arbeid er også viktig i dette arbeidet. Vil du la dine barn trene ved et treningssenter som ikke tar tydelig avstand fra doping?

Fysisk aktivitet og trening skal være sunt og ha en helsefremmende effekt. Dopingbruk bryter med dette idealet. Likevel kan det ikke legges skjul på at dopingmidler er lett tilgjengelig og tas i bruk av personer som tyr til denne snarveien for å oppnå større og mer markerte muskler. Atletica som er idrettens treningssenter, legger derfor stor vekt på anti-doping arbeidet og støtter derfor Anti-doping Norge sitt arbeid for «Rent senter». For å kunne trene ved Atletica må du derfor akseptere vår anti-doping policy. Dette gjør du ved inngåelse av trenings-avtalen. Dette gjelder enten det er en bedrifts avtale, drop-in eller løpende avtale/vanlig medlemskap. Vi er et av få Sertifiserte «Rent senter» i Arendal. Du kan lese mer om vår "anti-doping policy her: http://www.atletica.no/no/rent...

I lenken nedenfor kan du se oversikten over alle sentre i Norge som er sertifisert som «Rent Senter»:

http://www.antidoping.no/kunns...

Den oppdaterte dopinglisten med de nyeste endringene finner du her:

http://www.antidoping.no/om-an...


ØNSKER DU Å VITE MER?

Send oss gjerne en melding om det er noe du lurer på

Skriv til oss